Visie

Dag ouders, grootouders & vrienden van onze school,

Graag wensen wij, de ouderraad, ons even voor te stellen. Doorheen het jaar organiseren wij enkele activiteiten zoals de pannenkoekenverkoop, de nu al legendarische fuif, de koekjesverkoop, enz… De opbrengsten stellen ons in staat om een steentje bij te dragen bij de aankoop van speel- en lesmateriaal voor onze kinderen.

Zo hebben wij de laatste drie jaar al twee speeltoestellen kunnen kopen, wenslijstjes van de leerkrachten mogen vervullen met oa. speelgoedkeukentjes, praktische opbergkastjes, toffe kussens & decoratie,fototoestellen, thema- en leesboekjes en zoveel meer. En zo durven wij ook nog te dromen over allerlei zaken die in de toekomst gerealiseerd kunnen worden met toekomstige opbrengsten en dat alles doen we natuurlijk met veel plezier voor onze kinderen.

Wij zorgen niet alleen voor activiteiten waarbij we financieel bijdragen maar we denken ook mee met de school naar oplossingen zoals hoe we de ‘Kiss & Ride’-strook kunnen optimaliseren of hoe we onze kinderen veilig en vlot laten afhalen tijdens de werken in de Brouwerijstraat. Samen met de school informeren we jullie over belangrijke thema’s; pesten op school, de werking van het klasgemiddelde, hoe worden onze kinderen voorbereid op de overgang naar het eerste leerjaar, info over de schoolraad, enz…

Dat we ook handige Harry’s hebben onder de papa’s, bewijst het grote speeltoestel die jullie vinden op de speelplaats (via de Brouwerijstraat). Enkele knappe koppen van onze ouderraad hebben met de steun van de bedrijfswereld de computers geïnstalleerd en vernieuwd. En mogen we de goed georganiseerde papa’s & mama’s niet vergeten die gaan winkelen zijn naar Ikea, Standaard boekhandel, Dreamland, … om de wenslijstjes van de leerkrachten te vervullen. We willen jullie nog meegeven dat we jaarlijks de steun krijgen van onze sponsors. Zij zorgen voor leuke extra’s. Denken we bijvoorbeeld aan het geven van financiële ondersteuning bij onze activiteiten, het schenken van computers, het ter beschikking stellen van hun materiaal & kennis, en nog veel meer.

Daarom wensen wij al deze mensen en bedrijven van harte te bedanken. We willen niet alleen de ouders betrekken in het schoolgebeuren. Ook grootouders,ex-ouder van de school, vrijwilligers, …zijn belangrijk in het leven van onze kinderen. Daarom nodigen we iedereen vriendelijk uit om de ouderraad te helpen groeien.We staan open voor jullie mening, vragen, creativiteit, enthousiasme en helpende handen.De eerste vergadering van de ouderraad gaat door op 28 september 2017 (20u in de eetzaal van de kleuters, ingang via de Brouwerijstraat). Wil je meer te weten komen over de ouderraad of wil je een handje toesteken, stuur gerust een mail met je gegevens naar ouderraad.emmaus@gmail.com.

Organisatie

  • Stijn Voet – voorzitter
  • Els Strubbe – ondervoorzitter

Manusjes van alles

  • Carla Corvelyn
  • Francis Moeyaert
  • Chris Haelterman
  • Anneleen De Tandt

Handige Harry’s

  • Stijn Van De Walle
  • Frederik Christiaens

Fotografie en website

  • Kaat Bonte
  • Janiek Buysrogge
Share This